Aanleg Vitens watertransportleiding Epe – Zutphen
Terug naar overzicht

Aanleg Vitens watertransportleiding Epe – Zutphen

Bouwkundige opname en Hoogtemeting

Over dit project

Binnenkort wordt er, in opdracht van Vitens N.V. begonnen met de aanleg van een watertransportleiding tussen Epe en Zutphen.

Het project wordt aangestuurd door Jan Bart Hartman, teammanager projecten van Vitens en Gert Rabelink is er als senior projectleider verantwoordelijk voor dat het 37.5 kilometer lange traject over 320 percelen van 300 eigenaren conform het bestek wordt uitgevoerd door aannemer Visser & Smit Hanab B.V. De engineering en advisering van het project is in handen van A. Hak Industrie Noord-Oost.

De nieuwe drinkwaterleiding is 37,5 kilometer lang en komt normaal gesproken op een diepte van 1.20 à 1.30 meter te liggen. Bij bijzondere passages, zoals een snelweg wijkt het waterbedrijf hiervan af en worden zogenaamde diepboringen toegepast. De waterleiding passeert ook  2 spoorlijnen. De diameter van de leiding op het deeltraject van Epe naar Apeldoorn is 400 millimeter; vanaf Apeldoorn naar Zutphen  wordt de diameter van de leiding 500 millimeter. Een prachtig project waardoor de inwoners van Zutphen niet meer afhankelijk zijn van de productielocatie aan de weg naar Vierakker.

Vitens, het waterbedrijf met honderd productielocaties, heeft in zijn werkgebied (Friesland, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Gelderland) in totaal 50.000 kilometer aan leidingen liggen.

Samen met Vitens heeft Hanselman de omvang van de bouwkundige opname en de deformatiemeting bepaald. Hanselman voert hoogtemetingen en een bouwkundige opnames uit aan meer dan 100 objecten (woonhuizen en boerderijen). Ook de meting van de spoorweginfrastructuur is opgedragen aan Hanselman. De op te nemen panden liggen over een groot gebied verspreid. Hanselman voerde ook de opname en metingen uit van objecten bij de aanleg van de watertransportleiding Zetten-Fikkersdries-Nijmegen.