F.A.Q.

F.A.Q.

Veel gestelde vragen over bouwkundige opnames

 

Wat is een bouwkundige opname?
Een bouwkundige opname is een vastlegging van alle bouwkundige gebreken aan een belending, middels tekst en ondersteunend beeldmateriaal (foto’s). Er wordt altijd ingezoomd op de gebreken, de inboedel zal hierdoor niet op de foto komen.

Hoe lang duurt een opname?
De duur van de opname kan variëren tussen 15 minuten en 2 uur.

Waar kan ik een afspraak maken voor de bouwkundige opname?
Een afspraak kan 24/7 online worden gemaakt op de website: https://hanselman.allsolutions.nl

Kan ik een tijdsafspraak maken?
U kunt online een dagdeel (8.00 – 12.00 of 12.00 – 16.00) afspreken. Het is helaas niet mogelijk om een vast tijdstip af te spreken.

Waar kan ik mijn rapportage inzien?
De rapportage kan online worden ingezien op: https://hanselman.allsolutions.nl

Wie kan de rapportage van mijn woning inzien?
De eigenaar/bewoner van het pand kan enkel de rapportage van het eigen pand in zien. De opdrachtgever van Hanselman (welk de opname ook betaalt) kan ook de rapportage inzien.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn rapportage kan inzien?
Doorgaans duurt het 3-4 dagen na de laatste opnamedag voordat de rapportage online inzichtelijk is.

Wat moet ik doen in geval van schade?
U kunt schade melden bij de opdrachtgever. Ook kunt u de schade melden bij Hanselman, via het telefoonnummer zoals u vindt op de brief. Uw schademelding wordt dan doorgestuurd naar de opdrachtgever van Hanselman. Indien er een “schadeloket” is geopend, dan heeft u hierover een apart schrijven ontvangen waarin de procedure van een schademelding is beschreven..

Ben ik verplicht om mee te werken aan een bouwkundige opname?
U bent niet verplicht. Let er wel op dat – als u niet meewerkt aan de bouwkundige opname en denkt schade te hebben – u zelf voor de bewijslast dient te zorgen. U zult dan zelf moeten bewijzen dat de schade nog niet aanwezig was vóór aanvang van de werkzaamheden. Dit kan een lastige en kostbare opgave zijn. Een bouwkundige opname vooraf is kosteloos en doorgaans het beste bewijsmiddel ter onderbouwing van uw claim.

Hoe wordt de onafhankelijkheid gewaarborgd?
Wij zijn als bedrijf ingeschreven bij het NIVRE (www.nivre.nl). Verder heeft Hanselman in elk denkbare situatie automatisch een onafhankelijke rol. Een voorbeeld die wij vaak horen: onze diensten worden betaald door de aannemer of de opdrachtgever van de aannemer, hoe is Hanselman dan onafhankelijk? Antwoord : Hanselman heeft geen enkel baat bij bijvoorbeeld het “expres niet opnemen van scheuren”. Onze opdrachtgever zal bij dergelijke acties alleen maar worden benadeeld.

Wat is het voordeel van een bouwkundige opname voor mij?
Indien er (onverhoopt) toch schade optreedt, heeft u met de rapportage van de bouwkundige opname een bewijsmiddel in handen welk aangeeft dat de schade nog niet aanwezig was voor aanvang van de werkzaamheden.

Moet ik betalen voor de bouwkundige opname?
Nee, de bouwkundige opname is voor u als bewoner/eigenaar volledig kosteloos.