Hanselman Nieuws

Blog vrijdag 22 januari

Grootschalige bouwprojecten zijn vaak complex en brengen risico’s met zich mee. Er zijn dikwijls diverse partijen bij betrokken. Tijdens ons werk is het daarom belangrijk dat we ieders belangen op rechtvaardige wijze behartigen. Maar hoe doe je dat dan?

Bekijken. De situatie, de schade, de mogelijke risico’s. Dit is wat wij doen, iedere dag. En wij bekijken het anders. Beter. Als schade expertisebedrijf kunnen wij een heel traject vanaf risicoanalyses, opnames en metingen tot aan monitoring en schadeafhandeling, op ons nemen. Hierbij zoomen we uit en overzien we een heel project. Uniek, want geen ander expertisebedrijf biedt zo’n compleet pakket aan als wij. Beter bekeken dus.

Oeververvanging Gouwe 

Onlangs zijn we gestart met het project “Oeververvanging Gouwe”, waarbij er over een lengte van 5 kilometer damwanden in de oever worden ingebracht. Een grootschalig project, waarbij zowel Provincie Zuid-Holland , Gemeente Alphen aan den Rijn als onze opdrachtgever Movares betrokken zijn. Onze taak is om een groot deel van

de aanliggende bebouwing te betrekken in een hoogtemeting/xyz-meting en om bij deze panden een bouwkundige opname uit te voeren.

Transparant en rechtvaardig 

Tijdens deze werkzaamheden is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de belangen van alle partijen, en dus ook met die van omwonenden. Transparantie en het recht op rechtvaardigheid staan bij ons hoog in het vaandel. We betrekken alle partijen bij wat er gaande is en laten zien wat we doen. Zo bieden we bewoners digitaal toegang tot hun eigen rapportages, en kunnen zij digitaal een afspraak inplannen voor een opname of meting. Ook kunnen we een schadeloket inrichten waar bewoners digitaal hun melding kunnen maken en kunnen bijhouden wat hiermee gebeurt. Dit alles heeft als groot voordeel dat we de onrust in de buurt, die dergelijke projecten toch met zich meebrengen, wegnemen. Alle partijen weten waar ze aan toe zijn.

Specialist 

De oeververvanging Gouwe is één van de vele projecten die wij doen voor Waterschappen en Provincies. Onze gespecialiseerde medewerkers fungeren als gelijkwaardige gesprekspartners en juist omdat wij een totaalpakket aan diensten bieden, zijn we een flexibele partij om mee samen te werken.

Wij bekijken situaties anders. Beter. Iedere dag.